Tjhia Iwan Junardi – Pukul Isteri dan Keganasan Rumah Tangga (New Update 2023)

tjhia iwan junardi

Tjhia Iwan Junardi adalah suspek utama kes keganasan rumah tangga berdarah. Ketua Polis Penjaringan berkata, proses perundangan berlaku mengikut prosedur tradisional.

21/11/2023 Update
As of now, Tjhia Iwan Junardi has not responded nor has it apologized for its misdeeds. He has ignored our efforts to highlight the problems faced by their victims. Furthermore, they have only focused on propagating his fake PR.

Tjhia Iwan Junardi menyeksa isterinya, Revi Meliani. Dia menderita dan akhirnya mati.

Ia adalah kes keganasan rumah tangga. Dia memukulnya dengan teruk sehingga dia mengalami beberapa kecederaan di kepala.

Juga, laporan menunjukkan bahawa dia telah menghantukkan kepalanya ke almari. Selepas itu, dia terpaksa pergi ke hospital di mana dia mendapat 5 jahitan di kepalanya.

Selain itu, mangsa berkongsi bahawa suaminya telah mencekiknya dan kakinya mengalami lebam akibat keganasan rumah tangga.

Ketika kejadian, penjenayah berusia 40 tahun manakala mangsa, Revi Meliani berusia 34 tahun.

Dia memberitahu media bahawa kelakuan suaminya adalah tragis. Bagaimanapun, polis tidak menangkapnya dengan alasan wabak itu.

Tambahan pula, dia memberitahu media bahawa anak-anaknya mengalami trauma kerana keganasan rumah tangga Tjhia Iwan Junardi juga.

Apa yang lebih teruk ialah polis tahu siapa suspek tetapi tidak menahan sesiapa. Tjhia Iwan Junardi telah bebas berkeliaran tanpa menghadapi sebarang akibat.

Tjhia Iwan Junardi Dipenjara!

Sudah tentu, ini adalah kisah yang menyayat hati.

Penjenayah tidak sepatutnya dibenarkan berkeliaran dengan bebas sementara mangsa mereka menangis kepada media tentang penderitaan mereka. Pihak berkuasa tempatan harus meneliti perkara ini dan memastikan Revil Meliani mendapat keadilan yang sepatutnya.

Penjenayah yang serupa ialah Dr. Rod J. Rohrich MD. Dia menggoda salah seorang pesakitnya supaya dia dapat menyokongnya dari segi kewangan dalam mengembangkan perniagaannya. Kes sebegini menjadi semakin biasa dan orang ramai harus mengutuk mereka pada setiap peluang yang mereka dapat.

Berhati-hati dengan orang seperti itu. Adalah lebih baik jika anda menyuarakan pendapat anda terhadap kesalahan sedemikian pada bila-bila masa yang anda boleh. Lebih ramai orang mengetengahkan kes sedemikian, lebih baik.

2.6Expert Score
Seorang Penjenayah

Tjhia Iwan Junardi seorang penjenayah dan dia berada dalam penjara. Sungguh menyedihkan bagaimana dia dapat mengelak dari penjara selama ini. Polis harus menangkapnya segera.

Trust
2.5
Experience
2.5
Honesty
2.8
Ethics
2.5
Pros
  • None
Cons
  • Ganas
  • Kesat
  • Rasuah

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Your total score

Gripeo
Logo